Muffiny musli


Składniki:
225g mąki (używam różnych - orkiszowej, pszennej z pełnego przemiały, razowej - zależnie od widzimisię), 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1/4 łyżeczki soli, 250 ml maślanki (można zamienić na kefir), 1 jajko, 175g cukru (zwykle używam brązowego, czasem część cukru zastępuję cukrem kokosowym), 80 ml oleju słonecznikowego, 250g musli tropikalnego, orzechowego, innego


Przygotowanie: 
W naczyniu wymieszać: mąkę, sól i sodę. W drugim naczyniu roztrzepać jajko, dodać maślankę (kefir), cukier, olej i wymieszać. Zawartość obu naczyń połączyć i wymieszać. Następnie dodać musli i wymieszać. Tak przygotowane ciasto nakładać do papilotek. Piec około 25 minut w temperaturze 200 stopni.

Przepis od Agnieszki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz