Potrawka z kaszą gryczaną


Składniki:
niepalona kasza gryczana (przepyszna i bardzo zdrowa), marchewka, seler, pietruszka, por, oliwa/ masło

Przygotowanie:
kaszę gryczaną gotować około 30min (ja kupowałam kaszę luzem, nie w torebkach)
warzywa zetrzeć na tarce na dużych oczkach, polać tłuszczem, posypać jarzynką bez soli i piec razem z mięsem (np udka kurczaka) około 1h-2.
w zasadzie te warzywa to dodatek do zazwyczaj robionych przeze mnie kurczaków, ale okazały się ostatnio takim hitem, że młoda zjadała je z blatu jak świnka z koryta, bez użycia rąk:)

2 komentarze:

  1. Ciekawe czy nasza prawie 8 miesięczna panna by sobie z kasza poradziła. Myślisz, że można spróbować?

    OdpowiedzUsuń
  2. ja bym spróbowała, zawsze warto. Lena w tym wieku nie załapała, ale teraz rzuca się z ogromnym apetytem. Nigdy nie wiadomo co dziecku posmakuje...Tylko radzę spróbować z niepaloną bo zdrowsza i się bardziej klei więc istnieje większa szansa, że coś znajdzie się w buzi:p

    OdpowiedzUsuń