Placuszki jabłkowe na kefirze


Składniki:
1 szklanka mąki pszennej ( ja robię pół na pół z razową), 1 jajko, 1 kefir - 350 g, 2 jabłka


Przygotowanie:
Mąkę połączyć z kefirem i jajkiem i wymieszać na gładką masę (ciasto musi być gęste) ew. dodać więcej mąki jeśli kefir jest bardzo wodnisty. Jabłka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Połączyć razem. Piec na teflonowej patelni natartej oliwą. Jeśli jabłka były kwaśne po usmażeniu posypać cukrem pudrem. Mniam :)

Przepis od Emilii:)

2 komentarze:

  1. a ja się dziwię, czemu moje dziecko słabo je. nudzi się i tyle! podziwiam i zazdroszczę weny. mi ten temat totalnie nie wyszedł, mimo że bardzo chciałam to jednak kreatywności mi nie starczyło - może teraz ponadrabiam dzięki tym przepisom :)

    OdpowiedzUsuń
  2. moja kreatywność też niekiedy leży i kwiczy:) a co z tego blwu wyjdzie u leny zobaczymy za jakiś czas. póki co - jest świetnie! miny znajomych obserwujących 8 miesięczne dziecko jedzące samodzielnie - bezcenne:)

    OdpowiedzUsuń