Przygotowanie:
Zmiksować dojrzałe awokado z jajkiem ugotowanym na twardo. Dodać odrobinę oliwy i pokrojoną na drobno 1/3 cebuli.
Do jedzenia palcami lub na kanapkę:)
O, z całym jajkiem jeszcze nie robiłam, spróbuję :) (BTW warto dodać też trochę soku z cytryny, żeby zieleń nie przeszła w smętną szarość. I jeszcze przechowywanie z pestką ma ponoć pomagać, ale niestety u mnie ta opcja jakoś nigdy nie wypala :))
O, z całym jajkiem jeszcze nie robiłam, spróbuję :) (BTW warto dodać też trochę soku z cytryny, żeby zieleń nie przeszła w smętną szarość. I jeszcze przechowywanie z pestką ma ponoć pomagać, ale niestety u mnie ta opcja jakoś nigdy nie wypala :))
OdpowiedzUsuńno przechowywanie takiej pasty to porażka, ja robię jednorazowe akcje bo szara breja mało smacznie wygląda:/ następnym razem spróbuję z cytryną
OdpowiedzUsuń