Roladki z cukinią


Składniki:
ziemniaki, fasolka szparagowa, piersi z kurczaka, cukinia, masło, oliwa z oliwek, podlaska przyprawa do grilla (pieprz naturalny, mięta, cząber, ziele angielskie, majeranek, jałowiec, papryka, kolendra, szałwia, rozmaryn, warzywa)
do picia woda zabarwiona sokiem z jabłek i aronii (tłoczony z całych owoców i pasteryzowany)


Przygotowanie:
Ziemniaki podgotowane na półtwardo w wodzie, następnie obsypane przyprawą i wrzucone do piekarnika na 5min.
Fasolka ugotowana w wodzie a później skropiona czosnkową oliwą z oliwek
Roladki: filety rozbić, przekroić na ćwiartki, obsypać przyprawą. Na środek położyć kawałek cukini i łyżeczkę masła, zawinąć i spiąć wykałaczką. Piec około pół godziny w 200 stopniach.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz